Aangifte Inkomstenbelasting

Geplaatst op 10-11-2016

Leuker kunnen ze het niet maken maar wel makkelijker. Dat is de slogan van de Belastingdienst, als periode weer aanbreekt waarin de aangifte Inkomstenbelasting weer gecontroleerd dient te worden. Veel is tegenwoordig al automatisch ingevuld in de aangifte inkomstenbelasting maar u dient het wel te controleren en waar nodig te corrigeren, want uiteindelijk blijft u verantwoordelijk ook voor de vooraf ingevulde aangifte Inkomstenbelasting door de Belastingdienst.

Met name als er zich een of meerdere wijzigingen hebben voor gedaan in het jaar waarop de aangifte Inkomstenbelasting betrekking heeft is het belangrijk om alle vooraf, door de Belastingdienst, ingevulde informatie zorgvuldig te controleren.

Waar moet u dan aandenken?

Heeft u een woning gekocht?

Dan wordt de aangifte al lastiger, waar je eerst alleen moest controleren of de werkgever je bruto jaarsalaris juist heeft doorgegeven zul je nu wat meer gegevens moeten controleren of aanvullen. Wellicht hebben je ouders je financieel geholpen met een schenking moet je die dan opnemen in de komstenbelasting? Of heb je geld kunnen lenen t.b.v. aankoop van de woning en kun je dan rente die je ouders moet betalen over deze lening aftrekken en aan welke voorwaarden moet dan voldaan zijn?

Bent u gaan samenwonen?

Heeft u geen inkomen omdat u nog studeert en heeft uw fiscaalpartner een goed inkomen waardoor u toch kon gaan samenwonen, zou u dan uw studiekosten mogen aftrekken van het belastbaar inkomen van je partner? Welke regels gelden er dan?

Je hebt dus wellicht recht op aftrekposten die jezelf moet invullen! Maar je zult wel bekend moeten zijn met deze aftrekposten, administratiekantoor du Pont is daarmee bekend en wie wilt er nu teveel belasting betalen door aftrekposten te laten liggen.

Voor administratiekantoor du Pont te Rijen is o.a. het verzorgen en het controleren van de aangifte Inkomstenbelasting, in deze periode, een dagelijkse bezigheid en dus kunnen wij u hierbij optimaal ondersteunen. Administratiekantoor du Pont komt hiervoor, bij u aan huis ongeacht of u nu in Rijen, Dongen, Oosterhout of Breda woont het enige wat u moet doen is zorgen dat u alle relevante stukken bij elkaar heeft verzameld.

Kortweg de voordelen op een rijtje bij administratiekantoor du Pont

– Administratiekantoor du Pont komt bij u aan huis, ongeacht of u nu in Rijen, Dongen, Oosterhout of Breda woont;
– U ontvangt van administratiekantoor du Pont vooraf (per mail) een schrijven met daarin vermeldt, over welke stukken u de beschikking dient te hebben zodat u deze voor de afspraak kunt klaar leggen;
– Administratiekantoor du Pont komt ook in de (voor)avond bij u aan huis;
– Administratiekantoor du Pont heeft de (vak)kennis in huis die u vaak als particulier niet heeft.

Deel dit bericht:

Aangifte inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting moet weer gedaan worden. Heeft u weinig tijd? Is het teveel werk? Ziet u er tegenop? Of weet u n...

Lees meer

De 5 administratieve valkuilen voor de ZZP administratie!

ZZP administratie? In de praktijk kom ik helaas nog steeds voorbeelden tegen van zzp’ers, die keihard werken maar onvoldo...

Lees meer
Archief
 • Voorlopige belastingteruggave 2017

  Voorlopige belastingteruggave 2017

  U denkt recht te hebben op een belastingteruggave? En u wilt dit graag maandelijks terug ontvangen i.p.v. jaarlijks wij kunnen u hiermee helpen.

  Maak direct een afspraak
 • Hulp bij aangifte inkomstenbelasting

  Hulp bij aangifte inkomstenbelasting

  Elk jaar is het tijd om aangifte voor de inkomstenbelasting te doen. Wanneer u hulp bij aangifte inkomstenbelasting nodig heeft, kunt u direct verder lezen om de mogelijkheden af te wegen.

  Lees meer
 • Belasting aangifte laten doen

  Belasting aangifte laten doen

  Wilt u de belastingaangifte van het laatste jaar en de komende jaren uit handen geven? Een jaarrekening laten opstellen in Breda of omgeving is iets waar Administratiekantoor u van harte bij van dienst kan zi

  Lees meer
Michael Burgers  - Bimu-art

"Elk kwartaal is op tijd mijn BTW aangifte geregeld, zeer tevreden ben ik over Administratiekantoor du Pont."

Michael Burgers - Bimu-art
Roosfotografie

"Goede boekhouder, komt zijn afspraken na, de boekhouding is echt keurig netjes verzorgd."

Roosfotografie